Dit trofee wordt uitgereikt aan het lid dat tijdens het jaar aan de meeste ritten deelgenomen heeft en zo de meeste "blauwe bollekes" verzameld heeft. In geval dat er twee (of meerdere) leden met hetzelfde aantal ritten het seizoen afsluiten, gaat deze trofee naar het lid dat in clubverband het meeste aantal kilometers heeft afgelegd.

De winnaar van de Trofee Van Hemelrijck 2011 was ... Kris Trappeniers die het meeste aantal blauwe bollekes wist te verzamelen. In totaal reed Kris 37 van de 39 ritten mee, goed voor een totaal van 3174 kilometers afgelegd in clubverband.
Enkele interessante statistieken in 2011:


  • In 2011 telde de club 59 steunende en rijdende leden.
  • In totaal stonden 39 ritten op de planning, waaronder 33 zondagsritten en 6 supercupritten.
  • Gemiddeld waren we met 29 man tijdens de zonsdagsritten en 23 tijdens de supercupritten.
  • In totaal hebben we samen 92.918 km in clubverband gefietst tijdens 2011.
  • De gemiddelde afstand van de zonsdagsritten bedroeg 78 km en van de supercupritten 137 km.


Naast de Trofee Van Hemelrijck wordt er jaarlijks ook nog een klassement gemaakt voor diegene die de meeste "gele bollekes" weet te verzamelen. Twee leden wisten in dit klassement een jaar lang de spanning hoog te houden en het werd een spannende nek aan nekrace met uiteindelijk twee winnaars: Fré Verbist en Marc Wauters  ... Proficiat!Het clubkampioenschap vond plaats op 15 oktober 2011. Zoals de traditie het wilt, werden 3 lokale ronden van 7 km afgelegd en werd er hevig gestreden om het Clubkampioenschap.

Er waren in totaal 40 van de 59 rijdende leden startgerechtigd aan het kampioenschap. De weersomstandigheden waren niet optimaal. Toch kwamen er 18 leden opdagen en strijden om de supercuptrofee. Na het afrekenen van de tijdens het jaar verzamelde bonificatie-seconden, kwam Maarten D'Hondt het dichtst bij de gereden streeftijd van 39'25" sec. en werd zo clubkampioen 2011, gevolgd door Fabrice Servranckx op de tweede plaats op 9 sec. en Etienne Van Sande op de derde plaats op 11 sec.Uiteraard werd tijdens clubkampioenschap ook gekeken naar wie de snelste tijd wist neer te zetten.