Dit trofee wordt uitgereikt aan het lid dat tijdens het jaar aan de meeste ritten deelgenomen heeft. In geval dat er twee (of meerdere) leden met hetzelfde aantal ritten het seizoen afsluiten, gaat deze trofee naar het lid dat in clubverband het meeste aantal kilometers heeft afgelegd.

In 2013 gaat de Trofee Van Hemelrijck naar ... Patrick Lefaible. In totaal reed Patrick 35 van de 39 ritten mee, goed voor een totaal van 3189 kilometers afgelegd in clubverband.Enkele interessante statistieken in 2013:

  • In 2013 telde de club 25 steunende en 56 rijdende leden.
  • In totaal stonden 39 ritten op de planning, waaronder 31 zondagsritten en 8 supercupritten.
  • Gemiddeld waren we met 26 man tijdens de zonsdagsritten en 18 tijdens de supercupritten.
  • In totaal hebben we in 2013 samen 82.050 km in clubverband gefietst.
  • De gemiddelde afstand van de zonsdagsritten bedroeg 76 km en van de supercupritten 135 km.


Naast de Trofee Van Hemelrijck wordt er jaarlijks ook nog een klassement gemaakt voor diegene die de meeste "gele bollekes" weet te verzamelen. De onbetwiste winnaar van dit klassement was Fré Verbist  ... Proficiat!Om in aanmerking te komen voor deelname aan het clubkampioenschap, moet men minstens 15 ritten meegereden hebben. Zowel gewone zondags-, supercup-, alsook de oefenritten in maart komen hiervoor in aanmerking. Aanwezigheid tijdens het jaar wordt nog steeds beloond door een bonificatiesysteem, dat behouden blijft zoals de vorige jaren: er worden 2 seconden bonificatie gegeven per rit, echter pas vanaf de zestiende rit die men gereden heeft, aangezien er minimum 15 ritten moeten worden gereden meegereden om startgerechtigd te zijn.Zaterdag 5 oktober werd het Clubkampioenschap 2013 gereden. Na het afrekenen van de tijdens het jaar verzamelde bonificatie-seconden, kwam Jef Matthé het dichtst bij de gereden streeftijd van 42'32" sec. (gereden door Marc Wauters) en is hij dus de nieuwe clubkampioen 2013, gevolgd door Patsy Van Hemelrijck op de tweede plaats en Romain Haesaerts op de derde plaats.Er waren in totaal 37 van de 57 rijdende leden startgerechtigd aan het kampioenschap. 


Hieronder een overzicht van de volledige uitslag:Uiteraard werd tijdens het clubkampioenschap ook gekeken naar wie de snelste tijd wist neer te zetten, met de respectievelijke rondetijden. En alweer zijn er zeer snelle tijden neergezet.